За незаконну рубку деревини на території Національного природного парку  «Вижницький» нараховано збитки на суму понад 554 тис.грн.

Державною екологічною інспекцією Карпатського округу за участі працівників Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Національної поліції України під час проведення позапланової перевірки на території Солонецького ПНДВ НПП «Вижницький» виявлено незаконну порубку. Перевірку проведено на підставі звернення громадянина. Незаконна порубка скоєна в період 2019-2020 року.

Відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013р. №541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» проведено розрахунок шкоди, заподіяної порушенням природоохоронного законодавства, що становить 554,405тис.грн. Готується претензія для відшкодування збитків, нанесених державі внаслідок незаконної рубки дерев на території  НПП «Вижницький».

Матеріали перевірки для подальшого розгляду направлено в Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Національної поліції України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці