Екоінспектори спіймали браконьєра

          Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу спіймали рибалку-браконьєра, який здійснював вилов водних біоресурсів на р. Бистриця поблизу с. Єзупіль забороненим знаряддям лову – сіткою-екраном.

Порушника виявили 10.09.2020 під час чергового рейду-перевірки по державному нагляду (контролю) за охороною тваринного світу та водних біоресурсів в Тисменицькому районі Івано-Франківської області.

У браконьєра виявлено незаконно добуті 3 екз. підуста звичайного та 1 екз. карася сріблястого. За порушення вимог п. 3.14 та 3.15 Правил спортивного та любительського рибальства, затвердженого наказом №19 від 15.02.1999, нараховано шкоду на загальну суму 119 грн. Розрахунок шкоди проведено у відповідності до додатку 1 постанови Кабінету Міністрів України від 21.11.2011№1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах України».

На порушника складено та передано до суду протокол за ч.4 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Заборонене знаряддя лову (сітку-екран) вилучено в установленому порядку.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці