Відбулась презентація Червоної книги Івано-Франківської області

      

      24 грудня 2019 року в Івано-Франківській облдержадміністрації презентували науково-популярне видання «Червона книга Івано-Франківської області. Тваринний світ». У виданні представлені 313 видів фауни Івано-Франківщини, третина з яких є регіонально рідкісними. Червона книга створена з метою популяризації знань про  представників тваринного світу, які підлягають охороні.

      Ініціатори науково-популярного видання повідомили, що 350 примірників книги буде передано в школи Івано-Франківщини, решта тиражу буде розповсюджено серед студентів, науковців, працівників лісового господарства, об’єктів природно-заповідного фонду області, екологів і краєзнавців.

      Також заплановане створення енциклопедичного видання «Червона книга Івано-Франківщини. Рослинний світ».

      «Збереження і раціональне використання природних багатств  нашого краю є одним із найбільш важливих завдань, виконання якого вимагає злагодженої роботи органів влади, науковців і небайдужих громадян»,- наголосив головуючий на презентації заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Івасик. 

      Зокрема, Державна екологічна інспекція Карпатського округу здійснює державний   нагляд (контроль)   у   сфері  використання  та відтворення  (в тому числі наукового)  об’єктів тваринного  і  рослинного  світу,  занесених до Червоної   книги   України. Так, у жовтні 2019 року за клопотанням Інституту гідробіології державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу залучались для здійснення державного нагляду (контролю) під час добування червонокнижної водної фауни на р.Прут та р.Дністер Івано-Франківської області з метою оцінки впливу будівництва і експлуатації малих ГЕС на екологічний стан гірських річкових систем, розробки методичних підходів і заходів з мінімізації негативного впливу на біорізноманіття та збереження червонокнижних видів риб річок Карпатського регіону. Після дослідження вилучені особини були повернуті у живому вигляді в місця їх вилову.




 
 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці