На території дендропарку місцевого значення «Киселівський «Гайдейка» виявлено незаконну порубку дерев на суму понад 230 тис.грн.

 Державною екологічною інспекцією Карпатського округу за розглядом звернення громадянина Тарангул В.О.,проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства на території дендропарку місцевого значення «Киселівський «Гайдейка»» в адміністративних межах Киселівської сільської ради за межами населеного пункту  с. Киселів Кіцманського району Чернівецької області.

В ході проведення перевірки виявлено незаконну порубку сироростучих та сухостійних дерев породи ялина, дуб, клен, ясен, акація, береза, осика, черешня в кількості 129 дерев. Встановлено, що дана незаконна рубка дерев була здійснена протягом 2019-2020 років. Розмір шкоди заподіяної об’єкту природно-заповідного фонду  становить 230,481 тис.грн.

Для проведення слідчих дій та подальшого відшкодування заподіяної шкоди на території дендропарку місцевого значення «Киселівський «Гайдейка» Державною екологічною інспекцією Карпатського округу матеріали перевірки направлено до Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці