Екологічна інспекція виявила факти незаконного видобування піщано-гравійної суміші на суму понад 16 млн.грн.

 

Працівники Державної екологічної інспекції Карпатського округу під час проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства зафіксували факти самовільного добування піщано-гравійної суміші на водних об’єктах Івано-Франківської області. Проведено розрахунок завданої довкіллю шкоди на загальну на суму понад 16млн.грн. Зокрема:

В межах водоохоронної смуги р.Лімниця на території с.Ясень Рожнятівського району Івано-Франківської області встановлено  факт самовільного вибору піщано-гравійної суміші. Загальна сума  завданих довкіллю та державі збитків складає 1 699 601 грн.

В урочищі Заріка на території с. Новий Мартинів Галицького району  Івано-Франківської області встановлено  факт самовільного вибору піщано-гравійної суміші в межах водоохоронної смуги р.Дністер. Загальна сума  завданих довкіллю та державі збитків складає 14 441 000 грн.

Матеріали обох перевірок передано до ГУ Нацполіції України в Івано-Франківській області для подальшого реагування та встановлення винних осіб, які допустили зазначені порушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці