Державною екологічною інспекцією Карпатського округу в межах водних об’єктів природно-заповідного фонду вилучено майже пів кілометра забороненого знаряддя лову

З метою виявлення та недопущення браконьєрства на водних об’єктах Чернівецької області з початку липня Державною екологічною інспекцією Карпатського округу проведено 9 заходів державного нагляду (контролю) по дотриманню вимог природоохоронного законодавства в частині  охорони, використання тваринного світу, водних біоресурсів та боротьби з браконьєрством на території Дністровського водосховища, що належить до національного природного парку Хотинський.

Перевірки проводилися в адміністративних межах сс. Мошанець, Бернове Кельменецького району, м. Хотин та с. Анадоли Хотинського району Чернівецької області . За результатами проведеної роботи до адміністративної відповідальності притягнуто 12 осіб на суму 1462 грн. 1 протокол (ст.91 КУпАП) направлено до Кельменецького районного суду для подальшого реагування та притягнення винної особи до відповідальності. Згідно Постанови КМУ від 24.07.2013 року №541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд»за незаконний вилов риби нараховані збитки завдані державі та довкіллю на суму 1083 грн.

Крім того, в ході проведення заходів державного нагляду (контролю) було виявлено та вилучено 12 безгосподарських заборонених знарядь лову водних живих ресурсів (ставні капронові сітки) загальною протяжністю 420 метрів, які зберігаються в Інспекції та вподальшому будуть утилізовані.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці