Екологічна інспекція перевірила умови утримання бізонів

 

До Державної екологічної інспекції Карпатського округу надійшло декілька звернень громадян щодо утримання в неволі бізонів.

Працівники Інспекції виїхали у с.Мислівка Долинського району Івано-Франківської області, де на території ДП «Вигодське ЛГ» проживають  бізони в  кількості трьох особин. Перевірка проводилась спільно з представниками Держспоживслужби та професора кафедри лісівництва Національного ласотехнічного університету України, доктора сільськогосподарських наук Хоєцького Павла Богдановича, який підтвердив приналежність тварин до виду бізон американський (Bison bison) та надав висновок про відсутність ознак жорстокого поводження з тваринами.

Лікар ветеринарної медицини Вигодської ветеринарної дільниці в Долинському районі Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Міщук Л.М., в присутності державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Чорненького Р.С. та Марусяка О.Л.  та в. о. директора ДП «Вигодське ЛГ» Рак А.Ю., оглянув тварин і повідомив, що два бізони перебувають у доброму стані, один – у задовільному. На території достатня кормова база: багато зеленої трави, розташовані  годівниці з сіном, а також є цілодобовий доступ до протічної води (поруч потічок). Ветеринар зробив висновок, що тварини не виглядають голодними. Інформація щодо незадовільного стану бізонів не підтвердилась.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу завершили перевірку. За порушення вимог природоохоронного законодавства в частині утримання тварин в неволі чи у напіввільних умовах на відповідальну особу лісгоспу складено протокол за ст.88-1 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», який передано до суду для прийняття рішення про притягнення порушника до відповідальності.

Видано припис на усунення виявлених порушень. Лісгосп не заперечує щодо передачі тварин уповноваженому суб’єкту господарювання, який спеціалізується на утриманні таких об’єктів тваринного світу.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу дякує небайдужим громадянам, які оперативно повідомляють про можливі порушення вимог природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці