Бізони оселились в Галицькому національному природному парку  

У жовтні цього року на адресу Державної екологічної інспекції Карпатського округу надійшло декілька скарг небайдужих мешканців краю щодо утримання в неволі у невідповідних умовах бізонів європейських. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу  виїхали у с.Мислівка Долинського району Івано-Франківської області, де на території ДП «Вигодське ЛГ» проживали  бізони в кількості трьох особин. Проведено позапланову перевірку спільно з представниками Держспоживслужби та працівниками кафедри зоології Львівського Лісотехнічного УніверситетуНауковці підтвердили приналежність тварин до виду бізон американський (Bison bison) та надали висновок про відсутність ознак жорстокого поводження з тваринами.

Після первинного огляду експертами встановлено, що бізони були в доброму стані, однак повної необхідної документації щодо порядку їх придбання, систематичного огляду ветлікарів тварин та площ розташування вольєрів, фахівцям не надалось. Зважаючи на це, були проведені відповідні роз’яснювальні бесіди з працівниками ДП «Вигодське ЛГ»  щодо доцільності переселення тварин у Галицький національний природній парк з метою їх повної реабілітації та майбутнього асимілювання в дику природу. 

Як наслідок, в результаті кропіткої роботи  минулого тижня бізони вже перевезені і розселені у новому вольєрі Галицького НПП –  живі, здорові та в очікуванні кращого майбутнього. Науковці Галицького НПП провели первинне обстеження тварин та прийняли їх на реабілітацію. Переїзд тварини перенесли нормально, почувають себе добре і вже обживають нову територію, певний час перебуватимуть на карантині.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці