ДП «Чернівецький лісгосп» сплатив до держбюджету 254 тисячі гривень

Рішенням Господарського суду Чернівецької області від 11 лютого 2021 року встановлено стягнути з  ДП «Чернівецьке лісове господарство» на користь держави в особі Державної екологічної інспекції Карпатського округу 253 749,62 грн. Так, у травні 2020 році в ході проведення позапланової перевірки Інспекцією  встановлено факт незаконної порубки 26 дерев на території даного лісгоспу.

У зв’язку з порушенням норм чинного законодавства України, лісгосп не забезпечив належну охорону і збереження лісу від незаконної рубки, а тому зобовязаний відшкодувати заподіяну шкоду. Позовну заяву Інспекції рішенням суду задоволено   . ДП «Чернівецьке лісове господарство» відповідно до наданих платіжних документів зазначену суму сплатило в повному обсязі. У відповідності до розподілу коштів, 62664,44 грн. надійде до спеціального фонду місцевого бюджету Неполоківської ТГ, 64 210,37 грн. – до спеціального фонду місцевого бюджету Ставчанської ТГ, 50 749,93 грн. до спеціального фонду Чернівецького обласного бюджету та 76 124,88грн до Державного бюджету України.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу сподівається, що цей приклад стане основою для інших суб’єктів господарювання в частині відшкодування збитків завданих державі, у тому числі лісогосподарськими підприємствами.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці