Тривають перевірки АЗС за дорученням Прем’єр-міністра України

 

       На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 11.03.2020 щодо протидії незаконного обігу пального Державна екологічна інспекція Карпатського округу здійснює перевірки АЗС на території Івано-Франківської та Чернівецької областей.

       На території Івано-Франківської області станом на 02.04.2021 у сфері державного нагляду (контролю) перевірено 6 АЗС, 2 перевірки тривають. На усіх перевірених об’єктах виявлені порушення, здебільшого це: відсутність обліку забору води, порушення у сфері поводження з відходами, відсутність дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Відповідальних посадових осіб суб’єктів господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності, видано приписи на усунення виявлених порушень. У сфері державного ринкового нагляду перевірено 3 АЗС, на всіх виявлено порушення. Прийнято 5 рішень про вжиття обмежувальних (коригувальних) заходів для усунення формальної невідповідності.


       На території Чернівецької області станом на 02.04.2021 у сфері державного нагляду (контролю) перевірено 4 АЗС. На 3 перевірених об’єктах виявлені порушення, здебільшого це: порушення у сфері поводження з відходами, відсутність дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Відповідальних посадових осіб суб’єктів господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності, видано приписи на усунення виявлених порушень.

        У сфері державного ринкового нагляду на території Чернівецької області станом на 02.04.2021 перевірено 7 АЗС. Найбільш поширенішими порушеннями є наступні: позначення  палива, як того вимагає Технічний регламент, не розміщено у місцях, доступних для споживача  (на паливо-розподільчому обладнанні) та неправильно відображено в розрахункових документах; декларація про відповідність не супроводжує бензин автомобільний та дизельне паливо. Прийнято 7 рішень про вжиття обмежувальних (коригувальних) заходів для усунення формальної невідповідності. На 2 АЗС порушень Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» не встановлено.

Окрім того, зафіксовано 2 недопуски до проведення перевіроки АЗС:

– ТОВ «ЄВРО СМАРТ ПАУЕР» в с.Дем’янів Галицького району Івано-Франківської області. Складено акт недопуску, матеріали перевірки передано до Галицького відділення поліції ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області.

ТОВ «ЄВРО СМАРТ ПАУЕР» в с.Магала Чернівецької області. Складено акт недопуску, матеріали перевірки готуються для передачі до Чернівецького районного відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області.

         Також, відповідно до розпоряджень Івано-Франківської та Чернівецької облдержадміністрацій працівників Інспекції спільно з представниками інших контролюючих органів  включено до складу  мобільних робочих груп по боротьбі із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці