Західний апеляційний господарський суд зобов’язав ДП «Чернівецький лісгосп» відшкодувати понад 3 мільйони гривень збитків за незаконну рубку дерев

Відповідно до постанови Західного апеляційного суду від 31 серпня 2021 року ДП «Чернівецький лісгосп» за незаконну рубку дерев зобов’язане сплатити 3 081,745 тис.грн. Крім того, державне підприємство відшкодує 29,980 тис.грн за  проведену експертизу та 46,226 тис.грн. судового збору.

Як повідомлялося раніше, на підставі матеріалів перевірки, проведеної державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернівецької області, Військовою прокуратурою Чернівецького гарнізону в інтересах екологічної інспекції заявлено позов до Господарського суду Чернівецької області про стягнення з підприємства заподіяної шкоди за незаконну порубку 712 дерев породи дуб, граб, бук, липа на площі 2,2 га. 11.09.2020 Господарський суд Чернівецької області згідно рішення у справі №926/4465/16 задовольнив позовні вимоги в повному обсязі. Зокрема, ДП «Чернівецьке лісове господарство» зобов’язано сплатити також судовий збір та відшкодувати інспекції вартість судових експертиз. Однак, розгляд справи продовжився в Західному апеляційному господарському суді, постановою якого залишено без задоволення апеляційну скаргу ДП «Чернівецький лісгосп» .

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці