На Івано-Франківщині попередження про пожежну небезпеку!

 

За інформацією ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області, 14-16 вересня по Івано-Франківській області та місту очікується висока пожежна небезпека 4-го класу, 1-й рівень небезпечності, жовтий.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу наголошує неухильно дотримуватись правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля. Адже причинами виникнення пожеж в екосистемах здебільшого є людський фактор. У спекотну погоду навіть незначна необережність з вогнем може завдати чималої шкоди людям та довкіллю,   перерости у неконтрольоване горіння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового сектору. Особливо важко локалізувати пожежі на відкритих територіях, де вогонь поширюється дуже швидко.

Закликаємо відмовитись від будь-якого спалювання рослинних залишків у власних обійстях та докладати усіх зусиль, щоб цього не робили інші! Чинним природоохоронним законодавством  заборонено спалювання опалого листя, залишків рослинності та, тим більше, будь-якого сміття. За такі порушення передбачена  адміністративна відповідальність.

Нагадуємо дотримуватись пожежної безпеки в лісових масивах, адже необережність у поводженні з вогнем може завдати непоправної шкоди лісовим ресурсам. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці