Бурштинська ТЕС втретє не допустила екологічну інспекцію до проведення перевірки

        09 вересня 2019 року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу прибули на Бурштинську ТЕС для проведення позапланової перевірки на підставі розгляду звернення громадянина Абраміва В.З. Працівники Інспекції мали усі необхідні для проведення заходу документи, зокрема направлення та погодження Мінприроди України на проведення позапланової перевірки, однак під формальними приводами так і не були допущені до проведення заходу.  

        Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища звернулись  до органів Нацполіції, складено акт про недопуск.

        Нагадуємо, що попередній недопуск трапився у липні 2019 року, коли Інспекцію не допустили до планової перевірки.  

       Також у 2017 році Бурштинська ТЕС не допустила Державну екологічну інспекцію в Івано-Франківській області до проведення планового заходу державного нагляду (контролю).       


Довідково:         За інформацією Міністерства екології та природних ресурсів України, Відокремлений підрозділ "Бурштинська ТЕС" ПАТ "ДТЕК Західенерго" включено до «Переліку об'єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні по викидах в атмосферне повітря» та до «Переліку об'єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля по утворенню відходів». 



На фото – запиленість біля золовідвалу №3 Бурштинської ТЕС, знято інспекторами по дорозі з підприємства 09.09.2019.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці