На території НПП Вижницький за незаконну рубку дерев підраховано збитки на суму понад 150тис.грн

      Управлінняv державного екологічного нагляду (контролю) у Чернівецькій області проведено позапланову перевірку НПП «Вижницький» з питань  дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині законності вирубки лісу.

       Перевіркою виявлено факти здійснення лісових користувань не у відповідності з метою та вимогами, передбаченими у лісорубному квитку, порушення встановленого порядку використання лісосічного фонду під час заготівлі і вивезення деревини, незаконну порубку дерев різних порід. 

       Відповідно до постанови КМУ від  24 липня 2013 року № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд», нараховано розмір шкоди, заподіяної територіям природно-заповідного фонду, на суму 152 748,0 грн.

       З метою встановлення винних осіб в скоєнні даної незаконної порубки та відшкодування шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, матеріали перевірки направлено в Головне управління національної поліції в Чернівецькій області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці