За знищення водних біоресурсів нараховано понад півмільйона завданої довкіллю шкоди

            Державна екологічна інспекція Карпатського округу під час проведення заходів державного нагляду (контролю) з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохронного законодавства та боротьби з браконь'єрством на теритоії Дністровського водосховища Чернівецької області виявила факти забруднення р.Дністер в адміністративних межах с.Анадоли Хотинського району (територія національного природного парку «Хотинський»).

            На місце події прибули також представники НПП «Хотинський», Державного агентства рибного господарства у Чернівецькій області "Рибоохоронного патруля", Хотинського ВП Кельменецького ВП ГУНП у Чернівецькій області, Держпродспоживслужби, представники органів місцевого самоврядування та райдержадміністрації.

           Під час перевірки проведено обстеження струмка безіменного в адміністративних межах с.Анадоли Хотинського району та р.Дністер з подальшим відбором проб води в них.

       Одночасно виявлено знищення водних біоресурсів, а саме: щука - 590 екз., окунь звичайний - 680 екз., йорж  звичайний - 170 екз., білий амур - 8 екз., бичок пісочник - 150 екз., білизна європейська-13 екз. та раків - 125 екз..        

           За результатами лабораторних досліджень виявлено перевищення показників складу та властивостей вод: нітрит-іони – в 9 разів, завислі речовини – в 3,5 рази, фосфат-іони – в 6,3 рази, БСК5 в 32 рази, хімічне споживання кисню – в 6 разів та залізо загальне – в 25 раз.

            Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, становить 513,239 тис.грн.

      Матеріали перевірки для подальшого розгляду та проведення оперативно-розшукових заходів передано до Хотинського ВП Кельменецького ВП ГУНП у Чернівецькій області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці