Завдана довкіллю шкода буде сплачена в примусовому порядку

 

Державна екологічна інспекція Карпатського округу здійснює державний нагляд (контроль) за додержанням вимог природоохоронного законодавства на території Івано-Франківської та Чернівецької областей. За результатами проведених перевірок порушників притягають до адміністративної відповідальності, а за грубі порушення нараховуються завдані довкіллю збитки.

У випадку відмови від добровільної сплати, Інспекція звертається з позовними заявами до судових органів, і сплата відбувається в примусовому порядку. Так, впродовж листопада 2021 року судами різних інстанцій прийнято наступні рішення щодо примусового стягнення за порушення, вчинені на території Івано-Франківської області:

17.11.2021      Верховним Судом відмовлено ТзОВ «Світ шкіри» у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою на Рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 29.04.2021 та постанову Західного апеляційного господарського суду від 12.10.2021, якими задоволено позов Державної екологічної інспекції Карпатського округу про стягнення з ТзОВ «Світ шкіри» 168 658 грн. 44 коп. шкоди, заподіяної забрудненням земель стічними водами.

26.11.2021      Рішенням Господарського суду Івано-Франківської області задоволено позов Державної екологічної інспекції Карпатського округу про стягнення з ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття" 87 771 грн. 07 коп. шкоди, заподіяної забрудненням земель.

29.11.2021р Рішенням Господарського суду Івано-Франківської області задоволено позов Державної екологічної інспекції Карпатського округу про стягнення з фізичної особи-підприємця А. Гук 349 239 грн. 68 коп. шкоди, заподіяної засміченням та забрудненням земель.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу попереджає, що за грубі порушення вимог природоохоронного законодавства передбачається не лише адміністративна, але і цивільно-правова, а також кримінальна відповідальність.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці