Впродовж листопада стягнуто до бюджету понад 1,6 млн. грн. завданої довкіллю шкоди

 

Державна екологічна інспекція Карпатського округу здійснює державний нагляд (контроль) за додержанням вимог природоохоронного законодавства на території Івано-Франківської та Чернівецької областей. За результатами проведених перевірок порушників притягають до адміністративної відповідальності, а за грубі порушення нараховуються завдані довкіллю збитки.

У випадку відмови від добровільної сплати, Інспекція звертається з позовними заявами до судових органів, і сплата відбувається в примусовому порядку. Так, впродовж листопада 2021 року за пред’явленими претензіями та позовами до державного бюджету стягнуто 1 627 276 грн. завданої довкіллю шкоди. Зокрема, найбільші суми сплачено примусово за рішеннями судів різних інстанцій:

        ДП «Делятинське ЛГ»: 942 940 грн. за незаконну вирубку лісу;

        Долинський спецагролісгосп: 183 063 грн. за незаконну вирубку лісу;

  ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго»: 100 000 грн. за здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу;

        НГВУ «Долинанафтогаз» ПАТ «Укрнафта»: 63 286 грн. за забруднення земельних ресурсів.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу попереджає, що за грубі порушення вимог природоохоронного законодавства передбачається не лише адміністративна, але і цивільно-правова, а також кримінальна відповідальність.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці