Інспекцією підраховано збитки за незаконний вилов червонокнижних видів риби

З метою охорони струмкової форелі в нерестовий період спеціалістами Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Чернівецькій області та Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Івано-Франківській області Державної екологічної інспекції Карпатського округу протягом 24-25 жовтня 2019 року проведено спільні заходи державного нагляду (контролю) по дотриманню вимог природоохоронного законодавства в частинні недопущення браконьєрства на водоймах Чернівецької та Івано-Франківської областей.

В ході проведених перевірок на річці Черемош встановлено факти порушення правил любительського та спортивного рибальства, а саме вилов водних біоресурсів здійснювався забороненими колючими знаряддями лову (остами). Згідно ч.4 ст.85 КУпАП складено 2 протоколи, вилучено заборонене знаряддя лову та виловлені червонокнижні види риби , а саме дві форелі та одну марену . Підраховано шкоду завдану державі на суму 1010 грн.

Для подальшого реагування та притягнення винних осіб до відповідальності матеріали проведеної перевірки направлено до Верховинського районного суду в Івано-Франківській області

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці