Власник  відмовився передати лева у  спеціалізований  притулок     


12 лютого 2022 року представники Державної екологічної інспекції Карпатського округу прибули в с.Старуня Івано-Франківської області для контролю за процедурою передачі лева з приватної власності на тимчасове утримання в благодійну організацією «Міжнародний благодійний фонд «Порятунок диких тварин».

З притулку для тварин за левом приїхав автотранспорт зі спеціальною кліткою. Однак в останній момент власник відмовився добровільно передати тварину.

Оскільки питання щодо передачі лева не вдалося вирішити мирним шляхом, Державна екологічна інспекція Карпатського округу ініціює примусове вилучення тварини. Зокрема, було викликано представників Нацполіції України, які відкрили відповідне кримінальне провадження. На власника лева складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.88-1 та ст.89 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який передано до суду.

Дане питання на постійному контролі Державної екологічної інспекції Карпатського округу, про подальші результати буде проінформовано.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці