На території мисливських угідь Чернівецької області проведено таксацію диких тварин

 

Впродовж лютого 2022 року користувачі мисливських Чернівецької області провели обов’язкові обліки диких тварин. Такий захід здійснюється щорічно з метою забезпечення раціонального та невиснажливого використання державного мисливського фонду, встановлення об’єктивних лімітів добування (відстрілу, відлову) мисливської фауни на наступний сезон полювання. Під час обліку визначається чисельність тварин та місця їх перебування на території господарств, розраховуються норми добування для наступного мисливського сезону.

Фахівці Державної екологічної інспекції Карпатського округу  здійснювали контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства під час проведення щорічних заходів обліку чисельності диких тварин на території мисливських господарств ДП «Чернівецький лісгосп», ДП «Берегометське ЛМГ»,  ДП «Сокирянський лісгосп», ВП ГО УТМР в Кельменецькому районі, ВП ГО УТМР в Сокирянському районі, ВП ГО УТМР в Хотинському районі, Заставнівської РО УТМР та мисливського клубу «Трофей». Облік тварин проводився в основному шляхом шумового погону і маршрутним методом, а також наглядом в місцях підгодівлі. Такі методи дали можливість визначити чисельність мисливських тварин і місця їх перебування на території господарств.

Під час проведення таксації особлива увага приділялась виду диких тварин, занесеному до Червоної книги України – зубру європейському. Під час обліку на території  зоологічного заказника «Зубровиця» виявлено 44 особини зубра європейського та 5 особин – на території мисливських угідь ДП «Берегометське ЛМГ».

За результатами проведеної таксації підраховано, що наразі у мисливських угіддях Чернівецької області переважає чисельність кози звичайної, а чисельність зайця-русака  зменшилась.   

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу під час проведення обліків чисельності диких тварин виявили факти порушень вимог природоохоронного законодавства, а саме: Закону України «Про мисливське господарство та полювання» і Закону України «Про тваринний світ». Відповідно до ч.1 ст.85 Кодексу України про адміністративні правопорушення 10 громадян притягнуто до адміністративної відповідальності на загальну суму штрафів 1728грн., які сплачено в повному обсязі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці