На Буковині виявлено незаконне сміттєзвалище загальною площею 1600 м2

Фахівцями Держекоінспекції Карпатського округу в ході проведення заходів щодо  дотримання вимог природоохоронного законодавства в галузі поводження з твердими побутовими відходами в адміністративних межах с.Мамаївці Чернівецького району Чернівецької області в урочищі «Троща» виявлено незаконне сміттєзвалище загальною площею 1600м2. Під час проведення заходу відділом інструментально-лабораторного контролю на вказаній земельній ділянці було відібрано проби ґрунтів на предмет забруднення внаслідок несанкціонованого видалення відходів.

За результатами проведених вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів  виявлено перевищення забруднюючих речовин по амонію, нітратам, фосфору,  марганцю та хлоридам. За фактом засмічення та забруднення земельної ділянки підраховано шкоду завдану державі та довкіллю на суму 185148грн.

Враховуючи, що виявлені порушення містять ознаки кримінального правопорушення, на підставі ст.23 Закону України «Про національну поліцію», з метою внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, проведення оперативно-розшукових заходів, встановлення винних осіб та відшкодування шкоди, матеріали перевірки направлено до Відділення поліції №2 (м.Кіцмань) ГУНП у Чернівецькій області.

Інспекція черговий раз звертається до громадян, що у важкі часи для нашої країни ми маємо берегти, охороняти та не допускати  порушень проти довкілля, адже Україна починається із кожного з нас.        

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці