Тривають заходи з охорони нерестуючої форелі

 

Державна екологічна інспекція Карпатського округу здійснює заходи на водоймах в передгірських та гірських районах  Івано-Франківської та Чернівецької областей з метою контролю за належним станом середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення струмкової форелі під час нерестового періоду.

Передусім заходи спрямовані на недопущення та припинення випадків браконьєрства та забруднення водних ресурсів. Вчора, 28.11.2022, за безпосередньої участі в.о. начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу С. Гаєвського, спільно з лісовою охороною ДП «Вигодське ЛГ», проведено захід, під час якого обстежено р.Мізунька в межах населених пунктів Старий Мізунь та Новий Мізунь Вигодської ОТГ Калуського району Івано-Франківської області.

Під час заходу обговорено проблемні питання щодо механізмів розрахунку збитків, завданих біоресурсам. Оскільки лісова охорона не наділена повноваженнями щодо розрахунку завданої довкіллю шкоди,  прийнято рішення, що лісова охорона  скеровуватиме до екологічної інспекції  матеріали, в яких вбачається необхідність розрахунку збитків.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці