Екологічна інспекція виявила порушників під час проведення операції «Новорічна ялинка»

 

Державна екологічна інспекція Карпатського округу Напередодні новорічних свят проводить традиційну операцію «Новорічна ялинка».  Спільно з представниками Нацполіції та лісової охорони проводяться спільні заходи  контролю як у місцях зростання хвойних насаджень, так і в точках продажу.

Під час рейдів, проведених цього тижня на Івано-Франківщині, зафіксовано наступні порушення: два випадки незаконної рубки ялинок та один випадок збуту ялинок без належних документів, що підтверджують законність походження. Двох осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.65 КУпАП, по одному порушнику складено адміністративний протокол за статтею 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу), який скеровано до суду.

Нагадуємо, що реалізація новорічних ялинок повинна проводитись лише при наявності  пластикових бирок зі штрих-кодом, що підтверджує законність їх заготівлі та реалізації, а також дозволяє покупцю дізнатись походження купленого деревця завдяки спеціальному он-лайн сервісу https://open.ukrforest.com/. Перевірити ялинку можна як за номером бирки чи ТТН, так і за номером автомобіля. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити про сумнівне походження ялинки.  Єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок є товарно-транспортна накладна встановленого взірця з відповідними відмітками відвантажувача, видана лісогосподарським підприємством. Покупець при купівлі новорічної ялинки має право переглянути документи, що підтверджують  походження ялинки.

    Державна екологічна інспекція Карпатського округу наголошує громадянам не купувати новорічні ялинки сумнівного походження, не сприяти незаконному промислу, який завдає шкоди довкіллю!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці