У порушника вилучено ялинки

            Державна екологічна інспекція Карпатського округу  спільно з представниками Нацполіції провела черговий рейд в рамках операції «Новорічна ялинка».

На одному із автошляхів Івано-Франківщини в транспортному засобі виявлено новорічні ялинки в кількості  20  штук без належних  документів. Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності. Незаконно зрубані ялинки вилучено в установленому порядку.

Нагадуємо, що реалізація новорічних ялинок повинна проводитись лише при наявності  пластикових бирок зі штрих-кодом, що підтверджує законність їх заготівлі та реалізації, а також дозволяє покупцю дізнатись походження купленого деревця завдяки спеціальному он-лайн сервісу https://open.ukrforest.com/. Перевірити ялинку можна як за номером бирки чи ТТН, так і за номером автомобіля. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це може свідчити про сумнівне походження ялинки.  Єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок є товарно-транспортна накладна встановленого взірця з відповідними відмітками відвантажувача, видана лісогосподарським підприємством. 

Покупець при купівлі новорічної ялинка має право переглянути документи, що підтверджують  походження ялинки. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці