На Буковині завершено проведення обліків мисливських тварин

Користувачі мисливських угідь Чернівецької областей провели щорічні обов’язкові обліки диких тварин – таксацію.

Працівники Державної екологічної інспекції Карпатського округу були залучені до проведення таксації та здійснювали контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства під час проведення обліків дикої фауни. Всього здійснено заходи контролю за обліком дичини на території 16 користувачів мисливських угідь Чернівецької області. Під час обліків визначено чисельність тварин та місця їх перебування на території господарств, розраховано норми добування на наступний мисливський сезон. Особливу увагу звертали на відповідність фактичної чисельності червонокнижних тварин (зубр європейський, рись тощо) та інших мисливських тварин до оптимальної чисельності, визначеної матеріалами  мисливського впорядкування.

За даними таксації на Буковині найбільше козуль – 1116 особин, 421 особина оленя благородного, 54 зубрів європейських тощо.

Результати проведеної таксації свідчать, що більшість мисливських тварин в лісах Буковини знаходиться в межах оптимальної чисельності, тобто забезпечено раціональне та невиснажливе використання дикої фауни.

Під час контролю за проведенням таксації, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища за  порушення правил полювання складено 9 протоколів за ч.1ст.85 КУпАП на  загальну суму  штрафів 0,918 тис. грн., всього з початку року за порушення правил полювання складено 25 протоколів на загальну суму 2,550 тис. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці