Посилено заходи із протидії пожежам в екосистемах

 

Однією із суттєвих загроз довкіллю та національній безпеці України є масштабні та довготривалі пожежі в екосистемах. На жаль, військова агресія з боку російської федерації лише сприяє розвитку цієї негативної тенденції. Адже внаслідок застосування бойових засобів ураження загроза виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з масштабними пожежами в екосистемах, значно зростає. За інформацією ДСНС України, у 2023 році в екосистемах країни вже виникло майже 4 тис. пожеж загальною площею понад 4,3 тис. гектарів.

З метою визначення спільних дій та посилення міжвідомчої координації, відбулась  нарада з питань організації заходів із протидії пожежам у природних екологічних системах. Зустріч організовано ДСНС України за участі заступника Міністра  захисту довкілля та природних ресурсів України, представників Державної екологічної інспекції України, Державного агентства лісових ресурсів України, Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», Державного агентства України з управління зоною відчуження та Збройних Сил України. Захід відбувся у поєднанні відеоконференції та офлайн формату.

Під час зустрічі обговорювались організаційні заходи підготовки державного лісового фонду до пожежонебезпечного періоду, заходи з підготовки до протидії пожежам у природних екосистемах, а також питання про організацію пожежної безпеки під час проведення навчальних стрільб на військових полігонах.

З метою визначення порядку взаємодії та оперативного реагування на надзвичайні ситуації, Державна екологічна інспекція Карпатського округу розробила плани спільних заходів із заінтересованими органами виконавчої влади Івано-Франківської та Чернівецької областей.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці