На Буковині організовують проведення протиепізоотичних заходів

 

Представник Державної екологічної інспекції Карпатського округу взяв участь у засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернівецькій облдержадміністрації.

Присутні обговорили низку питань порядку денного, зокрема: проведення осінньої кампанії з імунізації тварин проти сказу; ситуацію зі щільністю та ареалом проживання рудої лисиці на території Чернівецької області, а також визначили основні заходи, які необхідно здійснити задля профілактики сказу.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, з початку нинішнього року на Буковині зафіксовано 5 випадків сказу диких і домашніх тварин, проведено понад 72 524 щеплення домашніх тварин проти сказу. Здійснюються усі заходи, необхідні для профілактики сказу та мінімізації ризиків для здоров’я людей.

За результатами обговорень, з метою недопущення подальшого поширення сказу серед тварин, членами комісії прийнято низку рішень. Зокрема, будуть сформовані робочі бригади, які проводитимуть вакцинацію тварин проти сказу на територіях мисливських угідь та населених пунктів територіальних громад.

Своєчасне проведення  комплексу протиепізоотичних заходів є запорукою благополуччя області щодо інфекційних хвороб тварин.

Закликаємо громадян та користувачів мисливських угідь бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства, повідомляти про випадки появи диких тварин в населених пунктах та не допускати утворення місць «проживання» диких тварин у закинутих будівлях, присадибних ділянках, а також вживати заходи по боротьбі з браконьєрством.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці