З 1 квітня набирає чинності щорічна нерестова заборона на вилов риби

З 01 квітня 2024 року,  з метою збереження та відтворення водних біоресурсів на водоймах Чернівецької та Івано-Франківської областей, Державна екологічна інспекція Карпатського округу розпочинає щорічну природоохоронну операцію «Нерест 2024».

На переважній більшості водних об'єктів набирає чинності щорічна нерестова заборона на вилов риби. З переліком ділянок водойм, де заборонено рибальство в нерестовий період 2024 року можна ознайомитися за посиланням (Чернівецька область- https://goldfishnet.in.ua/downloads/nerest/nerest_buk.pdf, Івано-Франківська область - https://goldfishnet.in.ua/downloads/nerest/nerest_if.pdf).

Державна екологічна інспекція Карпатського округу попереджає, що за порушення правил рибальства порушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності відповідно до ч.3 та ч.4 ст.85, ст.91, ст.88-1 КУпАП. Крім того, природоохоронним законодавством передбачено нарахування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування риби.

Звертаємося до громадян бути відповідальним та дотримуватися усіх вимог природоохоронного законодавства в період весняно-літньої заборони вилову водних біоресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці