Інспекція продовжує виявляти порушення під час нерестової заборони

Працівниками Державної екологічної інспекції Карпатського округу на водоймах Івано-Франківської та Чернівецької областей здійснюються заходи, спрямовані на запобігання та виявлення незаконного видобування (вилову), придбання чи збуту водних біоресурсів в період нересту 2024 року.

З початку нересту, за порушення частини 3 статті 85 КУпАП до адміністративної відповідальності притягнуто 42 осіб, накладено штрафів 4046 грн., вилучено 3 сітки протяжністю 110 м.,  живі водні біоресурси випущені в природне середовище існування.

На Дністровському водосховищі в адміністративних межах с. Анадоли Дністровського району встановлено факт незаконного вилову водних    біоресурсів – риби «лящ» в кількості 7 (сім) штук скоєного невстановленими особами. Розраховано шкоду навколишньому природному середовищу і державі в сумі 11, 543 тис. грн.

Повідомлення про злочин в порядку ст. 214 КПК України скеровано до ГУНП в Чернівецькій області та Чернівецької обласної прокуратури.

Нагадуємо, що залежно від ступеня завданих збитків, порушникам може загрожувати як штраф, так і кримінальна відповідальність!

Заходи спрямовані на запобігання та виявлення порушень тривають...

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці