Розраховано екологічну шкоду за незаконну порубку дерев на території Долинської міської ради

Під час проведення планової перевірки Долинської міської ради за додержанням делегованих повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, у м. Долина Калуського району Івано-Франківської області інспекторами виявлено факти знищення 52 дерев зелених насаджень.

Дерева зрізані за відсутності дозвільних документів: актів обстеження зелених насаджень, рішення виконавчого органу Долинської міської ради та за відсутності ордера на їх видалення, що є порушенням вимог ст. ст. 25,26,40 Закону України «Про рослинний світ», постанови КМУ від 01.08.2006 року №1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах».

За незаконну порубку дерев проведено розрахунок розміру шкоди завданої навколишньому природному середовищу,  який склав 57,475 тис. грн.

Оскільки виявлені факти можуть містити ознаки кримінального правопорушення, за яке передбачена відповідальність згідно ч. 1 ст. 246 КК України, матеріали скеровано до Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці