Інспекцією в ході розгляду звернення громадянина встановлено факт незаконної порубки 53-х дерев

            Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Карпатського округу в ході розгляду звернення громадянина, в межах Лівенецької сільської ради за межами населеного пункту с.Подвір'ївка Дністровського району Чернівецької області, на земельній ділянці комунальної власності підтвердили  факт незаконної порубки 53-х сироростучих дерев породи акація.

              Під час проведення заходу встановлено, що звернень фізичних та юридичних осіб на видалення даних дерев до Лівенецької сільської ради не надходило та  дозвільних документів не видавалось.

Слід зазначити, що дані дії, щодо незаконної порубки дерев породи акація здійснено з порушенням вимог передбачених в постанові Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 р. № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах», ст.12,40 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 5,26 Закону України «Про рослинний світ».

Інспекцією підраховано розмір шкоди заподіяної внаслідок незаконної порубки 53-х дерев, що становить  64595,13 грн.

Для подальшого реагування та встановлення винних осіб Інспекцією повідомлено про злочин  ГУ Національної поліції в Чернівецькій області та Чернівецьку обласну прокуратуру. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці