Прорив нафтопроводу на Прикарпатті

              Вранці 26.02.2020 до Державної екологічної інспекції Карпатського округу надійшла телефонограма від НГВУ "Надвірнанафтогаз "ПАТ "Укрнафта" про те, що на території с.Пасічна Надвірнянського району Івано-Франківської області на участку від свердловини №565 до польової гребінки  №457 сталася крадіжка частини нафтопроводу, внаслідок чого відбувся витік нафтової суміші на поверхню землі.

Отримавши повідомлення про аварійну ситуацію, працівники Державної екологічної інспекції Карпатського округу одразу виїхали на місце події.

Перевіркою встановлено, що розгерметизація  трубопроводу спричинила вилив нафтової суміші на поверхню ґрунту та у потічок Безіменний біля урочища Кременоса на території кв.54 Пасічнянського лісництва ДП «Надвірнянське ЛГ». Орієнтовна площа забрудненої земельної ділянки складає  120 м2, відбулось потрапляння нафтопродуктів у водний об’єкт. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу  відібрали   проби  ґрунту та води,  розпочато аналітичні дослідження відібраних проб. Після отримання результатів аналізів проб буде нарахована завдана довкіллю шкода.

На час перевірки витік нафти припинено силами НГВУ «Надвірнанафтогаз», вживаються заходи щодо ліквідації аварії. Причини аварії встановлюються. На місці події спільно з працівники Інспекції  працюють спеціалісти ДСНС України в Івано-Франківській області, Дністровського басейнового управління водних ресурсів, Управління Державного агентства рибного господарства у Івано-Франківській області,  правоохоронних органів.

Перевірка триває.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці