Спалювання залишків рослинності небезпечне для здоров'я і довкілля!

За інформацією Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, за добу зареєстровано 63 пожежі в природних екосистемах – до пожежно-рятувальних підрозділів  стали надходити десятки повідомлень про загорання трави на прибудинкових територіях та полях. Причиною пожеж є спалювання громадянами сміття або залишків рослинності.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу нагадує, що чинним природоохоронним законодавством  заборонено спалювання залишків рослинності та, тим більше, будь-якого сміття. За такі порушення передбачена  відповідальність за статтями 77, 77-1, 82  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

           Слід зазначити, що  подібні пожежі вкрай небезпечні не тільки для довкілля, а й для здоров’я людей. Вдихання продуктів згорання завдає шкоди дихальній системі та може зробити її більш уразливою до інфекційних захворювань, що є вкрай небезпечним в часи тотального карантину і небезпеки вірусної пневмонії.  Окрім того, в результаті таких неправомірних дій не тільки згорають рослини, а гинуть птахи і тварини, а також погіршуються механічні, фізичні, хімічні і біологічні властивості родючого шару ґрунту.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці