Операція «Нерест»: вилучено браконьєрські сітки

          Триває операція «Нерест». Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу під час рейду по р.Дністер,  р.Гнила Липа та Бурштинському водосховищу виявили та вилучили 200м браконьєрської сітки.  До адміністративної відповідальності притягнуто двох порушників правил рибальства.

Нагадуємо, з 1 квітня триває щорічна традиційна операція «Нерест» – посилено заходи державного нагляду (контролю) за станом охорони, використання і відтворення біоресурсів під час заборони на лов у весняно-літній нерестовий період 2020 року.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища  проводять оперативні рейдові перевірки на річках та водоймах області, а також посилюють контроль за дотриманням режиму господарювання у водоохоронних зонах і прибережних смугах, недопущенням забруднення водойм.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу нагадує про  заборону промислового та аматорського вилову риби під час двомісячника з охорони рибних ресурсів та попереджає про відповідальність за порушення правил рибальства: порушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності – штраф до п'ятдесяти  неоподатковуваних   мінімумів   доходів  громадян з  конфіскацією знарядь  і  засобів  вчинення  правопорушення.  Також природоохоронним законодавством передбачено нарахування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування риби.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці