Нараховано майже 320 тис.грн. завданої довкіллю шкоди за незаконну рубку дерев на Буковині

Відповідно до доручення Прем’єр-міністра України від 29.01.2020 №2777/1/1-20, листа Державної екологічної інспекції України від 24.02.2020 №1430/2.3/8-20, у термін з 02 по 06 березня 2020 року Державна екологічна інспекція Карпатського округу провела позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів на території лісового фонду ДП «Карпатський держспецлісгосп АПК».

Під час перевірки виявлено низку порушень вимог чинного природоохоронного законодавства, а саме: порушення встановленого порядку заготівлі та вивезення деревини, порушення правил безпеки в лісах України, здійснення лісових користувань не у відповідності з метою та вимогами, які передбачені у лісорубному квитку, незаконні порубки, пошкодження дерев до ступеня припинення росту. За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 22 особи на загальну суму 5,440 тис. грн. Зокрема, за статтями КУпАП:

     Ст.64 – 10 протоколів на загальну суму 1,785 тис. грн.;

     Ст.65 – 5 протоколів на загальну  суму 2,550 тис. грн.;

     Ст.67- 5 протоколів на загальну суму 0,595 тис. грн.;

     Ст. 77 - 2 протоколи на загальну суму 0,510 тис. грн.;   

За матеріалами перевірки розраховано розмір шкоди, заподіяної лісу внаслідок незаконних рубок на суму 319,978тис.грн. Державна екологічна інспекція Карпатського округу  готує 3 претензії для добровільного відшкодування заподіяної шкоди.

  З метою усунення порушень, виявлених  під час позапланового заходу  державного нагляду (контролю),  Державна екологічна інспекція Карпатського округу видала припис.    

Крім того, під час зазначеного заходу перевірено факти, викладені у зверненні громадян щодо незаконних рубок на території ландшафтного заказника місцевого значення «Буковинські водоспади». На вказаній території не виявлено фактів незаконних рубок, в тому числі рубок головного та проміжного користування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці