Виявлено незаконну зрізку зелених насаджень

             Державна екологічна інспекція Карпатського округу, розглядаючи звернення громадянина Пилип’юка Б.М. щодо вирубки зелених насаджень, здійснила позапланову перевірку в с.Волосів  Переріслянської сільської ради ОТГ Надвірнянського району Івано-Франківської області.

За результатами перевірки виявлено незаконну зрізку зелених насаджень в кількості 9 сироростучих дерев порід тополя і ясен на двох земельних ділянках з протилежних сторін прибережно-захисної смуги р.Стримба.

Щодо зрізки 3 дерев породи тополя встановлено порушника, якого притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.153 Кодексу України про адміністративні правопорушення на суму штрафу 340грн., нараховано завданих довкіллю збитків на суму 6075грн. Штраф сплачено, порушнику пред’явлено претензію для добровільного відшкодування збитків.

 Зрізка 6 дерев породи ясен здійснена невстановленими особами; розмір шкоди, заподіяної довкіллю внаслідок незаконного знищення зелених насаджень, становить 16 200 грн. З метою встановлення винних осіб та подальшого притягнення їх до відповідальності матеріали перевірки направлено в Надвірнянський ВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу висловлює вдячність небайдужим громадянам, завдяки пильності яких виявляються та припиняються порушення вимог природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці