На Буковині за результатами розгляду звернення громадян підраховано збитки за порушення вимог природоохоронного законодавства на суму близько 450 тис.грн.

Державною екологічною інспекцією Карпатського округу за розглядом звернення громадянина проведено позапланову перевірку щодо фактів порушення вимог природоохоронного законодавства за межами населеного пункту м.Вашківці Вижницького району Чернівецької області.За результатами перевірки встановлено факт незаконної вибірки гравійно-піщаної сировини невстановленими особами на землях водного фонду р.Черемош за межами населеного пункту м.Вашківці Вижницького району. Кількість самовільно видобутої гравійно-піщаної сировини становить 350,4м3. Підраховано збитки нанесені державі на суму 278,029тис.грн.

            Одночасно, встановлено факт незаконної порубки сироростучих дерев породи тополя та верба на землях запасу Вашковецької міської ради. Розмір шкоди, заподіяної внаслідок незаконного знищення зелених насаджень становить 171,358тис.грн.

            Матеріали перевірки для встановлення винних осіб та подальшого притягнення їх до відповідальності направлено в Вижницьке ВП Кіцманського ВП ГУНП в Чернівецькій області. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці