Розпочався двомісячник з охорони нерестуючої форелі

Державна екологічна інспекція Карпатського округу розпочала двомісячник з охорони нерестуючої форелі – впродовж жовтня-грудня  на території Івано-Франківської та Чернівецької областей  відбуватимуться перевірки на водоймах передгірських та гірських районів області, де нереститься форель.

Передусім заходи будуть спрямовані на недопущення та припинення випадків браконьєрства, а також відбуватиметься посилений контроль  за якістю води, в тому числі за очисткою промислових і побутових стічних вод, недопущенням забруднення і засмічення водоохоронних зон і прибережних смуг. Особливу увагу екологічна інспекція буде звертати на виявлення та припинення несанкціонованого вибору піщано-гравійної суміші з водних об’єктів та фактів трелювання деревини по гірських потоках.

Порушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності,  розмір штрафу – до п'ятдесяти  неоподатковуваних   мінімумів   доходів  громадян з  конфіскацією знарядь  і  засобів  вчинення  правопорушення.  Також природоохоронним законодавством передбачено нарахування завданої довкіллю шкоди.

Інспекція готова залучати до співпраці громадськість, природоохоронні організації, органи місцевого самоврядування, щоб спільно забезпечити ефективний захист нерестуючої форелі – особливого представника іхтіофауни Карпатського регіону.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці