Екологічна інспекція виявила в лісгоспі незаконну рубку на 230тис.грн.


Державна екологічна інспекція Карпатського округу нарахувала 230 432 гривень збитків за результатами позапланової перевірки, проведеної на території Косівського РП «Райагроліс». Такий розмір шкоди, нанесеної довкіллю внаслідок виявлених незаконних рубок дерев хвойних та листяних порід загальною кубомасою  55,98 м3, в тому числі 37,18м3– на території природно-заповідного фонду.

Розрахунок розміру шкоди, заподіяної довкіллю, проведено відповідно до такс, затверджених  Постановою КМУ від 23.07.2008 № 665 та Постановою КМУ від  24.07.2013 № 541.

Перевірка проводилась спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України на підставі розгляду звернення громадянина Лежаковського  А.Г. та погодження Держекоінспекції.

Враховуючи, що порушення, виявлені під час перевірки, містять ознаки кримінального правопорушення, матеріали направлено до Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України  та Косівського ВП ГУНП в  Івано-Франківській області.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу висловлює вдячність небайдужим громадянам, завдяки пильності яких виявляються та припиняються порушення вимог природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці