Екологічна інспекція провела семінар з представниками ОТГ Івано-Франківської області

Державна екологічна інспекція  Карпатського округу провела семінар-навчання для працівників виконавчих комітетів селищних та сільських рад з питань здійснення контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

Захід відбувся за сприяння Івано-Франківського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації громад, з яким Інспекція у грудні 2020 року підписала Меморандум про співробітництво.

У семінарі взяли участь 8 працівників Інспекції та 19 представників ОТГ Івано-Франківської області. У зв’язку із карантинними обмеженнями захід  проводився в он-лайн форматі з використанням платформи «Zoom».  

Фахівці Державної екологічної інспекції Карпатського округу розповіли про основні ресурсні напрямки роботи Інспекції та проблемні питання, з якими стикаються інспектори під час перевірок органів місцевого самоврядування, а також при здійснення заходів державного нагляду (контролю) на підставі розгляду звернень громадян.

Представників територіальних громад проінформовано про правові аспекти здійснення заходів державного нагляду (контролю), а також повноваження ОТГ в даному питанні.

На завершення заходу запропоновано спільно працювати над вирішенням актуальних екологічних питань територіальних громад.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці