Ведмедя Юру передали в реабілітаційний центр

До державної екологічної інспекції Карпатського округу впродовж останнього місяця надійшли численні звернення громадян з приводу неналежного утримання бурого ведмедя на території відпочинкового комплексу «Байка» в м.Косів Івано-Франківської області.

Оперативно відреагувавши на заяви громадян, Інспекція провела перевірку щодо викладених у зверненнях тверджень. Встановлено відсутність необхідних дозвільних документів та невідповідність розміру вольєру встановленим нормативам. Власнику ведмедя видано припис на усунення виявлених порушень. Зважаючи на суспільний резонанс, господар погодився добровільно передати тварину до спеціалізованого заповідника.

Днями відбулось вилучення бурого ведмедя Юри з комплексу «Байка», на якому були присутні заступник голови Держекоінспекції Віктор Канцурак, т.в.о. начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу Михайло Аврам, заступник начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу Вадим Колегай, фахівці Держекоінспекції та  Державної екологічної інспекції Карпатського округу. Тварину передали для транспортування працівникам реабілітаційного центру НПП «Синевир».

Ведмідь благополучно прибув у заповідник, де спершу перебуватиме у карантинному вольєрі. Фахівці проведуть ретельний ветеринарний огляд тварини, щоб зробити висновок про стан його здоров’я. Адже за результатами візуального огляду ветеринар констатував ожиріння тварини, що може зашкодити його внутрішнім органам.

Згодом Юру переселять у загороджену територію лісу розміром 12 га, де він житиме разом з іншими ведмедями. Наразі там перебувають понад три десятки ведмедів. Місцевість реабілітаційного центру за ландшафтними та кліматичними умовами відповідає природному середовищу існування бурих ведмедів.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці