Вітаємо з Днем довкілля!

Сьогодні відзначається Всеукраїнський день довкілля!


Це свято було встановлено указом Президента України у 1998 році і з тих пір його метою є посилення уваги до проблем навколишнього середовища.

Щороку актуальність Всеукраїнського дня довкілля тільки зростає. Адже природа України продовжує потерпати від хронічних екологічних проблем - промислового забруднення, надмірної генерації відходів та хаотичного використання надр. Кожен рік довкілля зазнає втрат на мільярди гривень.

Головною загрозою для природи є людина. І йдеться не лише про підприємців та бізнесменів, які звинувачуються у всіх екологічних бідах.

Насправді все починається зі звичайної людини, яка не донесла пластикову пляшку до смітника або ж зірвала червонокнижні первоцвіти. Ігнорування простих правил захисту довкілля тягне за собою все більші і більші порушення, які згодом призводять до екологічної катастрофи.

В цей день я хочу нагадати, що збереження неповторної української природи – справа кожного з нас. Наші щоденні дії, небайдужість до стану довкілля – це основа для захисту всього різноманіття України: від лісистих Карпат з бурими ведмедями до прозорого Чорного моря.

Тож зробіть свій вибір на користь природи вже зараз!

Андрій Мальований, Голова Державної екологічної інспекції України

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці