На Івано-Франківщині в р.Сівка загинула риба

         До Державної екологічної інспекції Карпатського округу 04.08.2021 надійшла телефонограма щодо загибелі риби в р.Сівка на території  Войнилівської  територіальної громади  Калуського району.

Держінспектори оперативно виїхали для  проведення позапланової перевірки. На місце події також прибули представники ДСНС, рибоохоронного патруля, держпродспоживслужби, ГУ Нацполіції та представники органів місцевого самоврядування.

Відібрано проби поверхневих вод із річки Сівка, які передано для дослідження в лабораторію Державної екологічної інспекції Карпатського округу. Також працівники Держпродспоживслужби для проведення аналізів відібрали взірці загиблих водних біоресурсів.

Представники  рибінспекції провели відбір загиблої риби для визначення видового складу та обрахунку кількості, а також подальшого розрахунку завданої довкіллю шкоди. Складено акт обстеження місця масової загибелі риби.

За результатами візуального обстеження водойми на поверхні в деяких місцях спостерігається забарвлення води в бурий колір. Перевірка триває. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці