На Бурштинській ТЕС відбулось аварійне загорання

18 серпня 2021 року до Державної екологічної інспекції Карпатського округу надійшло повідомлення про пожежу на   ВП «Бурштинська ТЕС» АТ “ДТЕК Західенерго”. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу негайно виїхали на місце події.

По прибуттю до місця здійснення господарської діяльності ВП «Бурштинська ТЕС» встановлено, що  на енергоблоці №3 котельно-турбінного цеху ВП «Бурштинська ТЕС» АТ “ДТЕК Західенерго” відбулося загорання на турбіні ТГ-3. 

18 серпня 2021 року о 18:54  пожежу локалізовано силами ДСНС України в Івано-Франківській області та о 19:23 пожежу ліквідовано, продовжувалося охолодження технологічного обладнання в котлотурбінному цеху. Постраждалих не було.  

19 серпня 2021 року Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу повторно виїхали на місце події. Встановлено, що енергоблок №3 котельно-турбінного цеху відключено, побічний запах та задимленість відсутні. Наслідки пожежі прибрано. Теплоелектростанція працює згідно встановленого навантаження.

Ймовірні причини загорання встановлюються спеціальною комісією. За інформацією ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області відкрито кримінальне провадження за фактом загорання та Бурштинській ТЕС.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці