Екологічна інспекція взяла участь у конференції обласних бібліотек  


6 жовтня 2021 року заступник начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу Віталій Караулов взяв участь в урочистому відкритті щорічної Всеукраїнської науково-практичної конференції директорів обласних бібліотек для дітей «Бібліотека для дітей незалежної  України: змінюючи формат незмінної мети», що проходить на базі Івано-Франківської обласної бібліотеки для дітей. Захід відбувається у поєднанні онлайн формату та реальних зустрічей.

Після вітального слова Віталій Караулов загострив увагу на важливості обізнаності населення в екологічній сфері. Сьогодні екологічні проблеми входять до переліку найактуальніших і визначають рівень благополуччя як всієї світової цивілізації, так і кожної країни зокрема. Екологічне виховання сьогодні повною мірою здійснюють не лише освітні заклади, а й бібліотеки, де є все необхідне для екологічного виховання і освіти. Сформовані фонди книг і періодичних видань, інформаційні бази даних та багатий творчий потенціал.

Віталій Дмитрович звернув увагу на необхідність і в подальшому розвивати у бібліотеках спеціалізовані кабінети у сфері екології, оформлюючи такі кабінети тематично, використовуючи експонати, презентовуючи нові друковані видання та проводячи ілюстровані виставки. 

«Охорону навколишнього середовища в цілому потрібно починати зі свідомого та культурного ставлення до нього з боку кожної людини зокрема, в тому числі за допомогою освітніх закладів та бібліотек», – відзначив Віталій Караулов.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці