Черговий раз на території НПП Вижницький виявлено незаконну порубку дерев

Державною екологічною інспекцією Карпатського округу за зверненням громадян здійснено позапланову перевірку Національного природного парку «Вижницький». За результатами якої виявлено незаконну порубку 12 дерев.

Відповідно до постанови КМУ від 24 липня 2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» підрахована шкода, що становить 59,572тис.грн.

Матеріали перевірки для встановлення винних осіб направлено в правоохоронні органи та підготовлено претензію про відшкодування шкоди за порушення законодавства про природно-заповідний фонд у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

Поряд із цим повідомляємо, що Державною екологічною інспекцією Карпатського округу в грудні місяці 2019 року було проведено плановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства на території НПП «Вижницький». В результаті якого виявлено порушення вимог законодавства про природно-заповідний фонд у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду внаслідок незаконної рубки 278 дерев та пошкодження дерев та рослин, що мають здерев’яніле стебло, до ступеня припинення росту. Підраховано збитки завдані державі на суму 2 млн. 522 тис. 527 грн.

Однак, не дивлячись на ряд грубих порушень, які було виявлено Державною екологічною інспекцією Карпатського округу протягом 2019-2020 років незаконні рубки на території НПП «Вижницький» продовжуються, а керівництвом даного парку не прийнято відповідних рішень. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці